Share Recipe

Rigatoni met tomaat en Pigment D’espelette

BEREIDINGSWIJZE

  • 1.Verwijder het vel van de Pigment D’espelette, snij de worst in plakjes. Pel de uien en snij ze in ringen. Laat de gedroogde tomaatjes uitlekken, snij ze in reepjes.
  • 2.Dompel de verse tomaten 20 seconden onder in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
  • 3.Stoof de uienringen aan in een pan met 2 el olijfolie. Doe er de gedroogde tomaatjes en de Pigment D’espelette bij en roerbak 1 tot 2 minuten. Voeg er de verse tomaten aan toe en bak nog 1 minuutje mee. Haal de pan van het vuur. Kruid met peper en een klein beetje zout (Pigment D’espelette is al redelijk zout).
  • 4.Kook de rigatoni beetgaar in gezouten water. Giet af (vang wat van het kookvocht op) en laat uitlekken. Meng de pasta met 1 el boter en 3 el kookvocht. Verdeel over de borden en schep er de saus bovenop. Werk af met basilicumblaadjes en bestrooi royaal met geraspte pecorino.

Recipe Alergies

Ingrediënten

  • 1.400 g rigatoni (of penne), 2 rode uien 8 gedroogde tomaten (in olie), 8 tomaten, 2 el olijfolie, 1 el boter basilicum (naar smaak), 100 g geraspte pecorino, peper & zout